• Strona główna
  • Aktualności
  • Miody
  • Produkty pszczele
  • Cennik
  • Kontakt
  • Miód Fasolowy

    Jakość i wyjątkowość miodu fasolowego polega na jego silnym aromacie pochodzącym od kwiatów fasoli. Posiada tradycyjny mało słodki i lekko kwaskowaty smak, w postaci płynnej ma barwę słomkową, a po skrystalizowaniu zmienia kolor na biało kremowy.

    Surowcem wykorzystywanym przez pszczoły do produkcji miodu fasolowego jest nektar z kwiatów fasoli tyczkowej „Piękny Jaś”. Miód ten w odróżnieniu od innych miodów odmianowych posiada charakterystyczny smak, zapach i właściwości. Jakość i wyjątkowość miodu fasolowego ściśle związana jest z właściwościami surowca z jakiego powstaje.

    Miód fasolowy wspomaga pracę mięśnia sercowego, wzmacnia układ immunologiczny, odżywia i regeneruje organizm. Wspomaga także leczenie przeziębień i grypy. Wskazany jest przy leczeniu schorzeń żołądkowo-jelitowych, nie podrażnia przewodu pokarmowego oraz przyspiesza odnawianie drobnoustrojów niezbędnych do prawidłowego trawienia.

  • Aktualności
    • Miód Mniszkowy już w sprzedaży! 20 maja 2022
    • Zakończenie sprzedaży miodu wrzosowego 2 grudnia 2021
    • Zakończenie sprzedaży miodu lipowo-spadziowego 15 listopada 2021
  • Kontakt
    • 519831448
    • sklep@pasiecznik.com.pl

pasiecznik.com.pl © Wszelkie prawa zastrzeżone 2017