• Strona główna
  • Aktualności
  • Miody
  • Produkty pszczele
  • Cennik
  • Kontakt
  • Pierzga

    Pierzga to naturalnie przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy, który dodatkowo został wzbogacony enzymami trawiennymi, kwasami organicznymi, substancjami antybiotycznymi a także miodem, co podnosi wartość odżywczą tego „boskiego pokarmu”. Fermentacja mlekowa, dzięki której powstaje pierzga, sprawia, że produkt ten jest lepiej przyswajalny przez organizm ludzki.

    W składzie odnajdziemy przede wszystkim szereg witamin i pierwiastków. Są to m.in.

    • Witaminy : A , B1, B2, B12, C, D, E, K, P i PP
    • Pierwiastki : żelazo, magnez, potas, selen, miedź, krzem, chlor, siarkę

    Pierzga to przede wszystkim substancja o silnym działaniu antybiotykowym. Bogata zawartość selenu wspomaga detoksykację organizmu i stymuluje układ odpornościowy. Działa regenerująco i wzmacniająco w okresie rekonwalescencji. Jest często stosowana przy pierwszych objawach anemii. Wspomaga również układ nerwowy po intensywnym wysiłku umysłowym a także w stanach przemęczenia psychicznego. Reguluje funkcjonowanie układu trawiennego – przede wszystkim działa ochronnie i odtruwająco w chorobach wątroby, a wspomagająco także w chorobie wrzodowej.

    Wzmacnia i regeneruje :

    – układ odpornościowy

    – organizm po przebytych zabiegach operacyjnych

    – organizm po wzmożonym wysiłku psychicznym i fizycznym (stany pozawałowe)

    – wątrobę ( wirusowe zapalenie wątroby, nadużywanie alkoholu)

     

    Reguluje przemianę materii :

    – przy zaburzeniach żołądkowo-jelitowych (m.in. biegunka)

    – w chorobie wrzodowej żołądka

    – po kuracjach antybiotykowych

  • Aktualności
    • Ostatnie słoiki miodu faceliowego 19 lutego 2021
    • Ostatnie słoiki miodu malinowego 19 stycznia 2021
    • Ostatnie słoiki miodów nawłociowego i spadziowego 28 grudnia 2020
  • Kontakt
    • 519831448
    • sklep@pasiecznik.com.pl

pasiecznik.com.pl © Wszelkie prawa zastrzeżone 2017